stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

ПЕРЕГОРОДКА З ГІПСОКАРТОНУ, СТІНА З ГІПСОКАРТОНУ [МОНТАЖ + УСТАНОВКА] | ЯК ЗРОБИТИ ПЕРЕГОРОДКУ З ГІПСОКАРТОНУ - SINIAT

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

гіпсокартон популярні матеріали заробляння шва статті металевий профіль Гіпсокартон - оздоблювальний та будівельний матеріал, який використовується для покриття внутрішніх стін та стель, монтажу легких перегородок. Він підходить для ремонту та реконструкції інтер'єру як у квартирах із застарілим незручним плануванням, так і у нових оселях.

Гіпсокартонні перегородки - Siniat Перегородка із гіпсокартону - простий засіб перепланування житла, що дозволяє з одного просторого приміщення зробити два. Внутрішня стіна із гіпсокартону (перегородка) дозволяє:

отримати з однієї просторої дитячої кімнати пару кімнат менше за розміром, перетворити велику вітальню на дві затишні спальні, розмежувати кухонну зону та обідню. Стіна із гіпсокартону (перегородка) максимально проста у монтажі та має ряд інших безперечних переваг:

Монтаж перегородки вимагає мінімум часу без значних фінансових витрат. Мала вага конструкції не створює ніякого навантаження на міжповерхове перекриття. Конструкція перегородок із гіпсокартону така, що внутрішній вільний простір є ідеальним місцем для трубопроводів та електропроводки. Гладка та рівна поверхня листів полегшує процес обробки. Легкий демонтаж не пошкоджує інші елементи приміщення у разі зміни його призначення; Відповідність протипожежним, акустичним та тепловим вимогам.

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

ЯК ЗРОБИТИ САМОСТІЙНО ПЕРЕГОРОДКУ У КВАРТИРІ ІЗ ГІПСОКАРТОНУ? Встановити гіпсокартоні перегородки у квартирі нескладно. Достатньо купити необхідні матеріали (профілі та листи гіпсокартону, а також шумоізоляцію), підготувати потрібний інструмент, кріплення та приступити до роботи.

З профілів збирається міцна опорна конструкція. Вона з двох сторін облицьовується плитами із гіпсокартону та заповнюється мінеральною ватою. Наступний крок - підготовка нового простінка до подальшої обробки, у ході якої потрібно зашпаклювати усі стики, шви та капелюшки саморізів. Фінальна стадія роботи - шпаклівка нової стіни з подальшим фарбуванням або обклеюванням шпалер.

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

ЯКІ МАТЕРІАЛИ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ, ЩОБ ЗРОБИТИ ПЕРЕСТІНОК ІЗ ГІПСОКАРТОНУ? Для монтажу стінки із гіпсокартону знадобляться:

Горизонтальні металеві профілі PLATÓ Prof UW та вертикальні стійки PLATÓ Prof CW. Їх кількість залежить від того, на якій відстані ви будете їх зміцнювати. Стандартний «крок» між профілями становить 600, 300 і 400 мм по горизонталі. Універсальні підвіси для кріплення профілів до стін. Щоб уникнути ймовірності пошкодити вже оброблене стінне облицювання, використовуйте еластичні з'єднувачі. Шурупи-саморізи для гіпсокартону по металу. Ізоляційний матеріал - плити із мінеральної вати. Гіпсокартонні плити PLATÓ. Дихтунг або ізоляційна стрічка. Якщо у перегородках із гіпсокартону планується помістити силові кабелі, їх прокладку треба здійснити після влаштування конструкції та закріплення ГК листів з одного боку.

Перед тим, як зробити перегородку із гіпсокартону своїми руками, виберіть місце монтажу.

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

СТІНА ІЗ ГІПСОКАРТОНУ СВОЇМИ РУКАМИ: ОБИРАЄМО МІСЦЕ ПІД МІЖКІМНАТНІ ПЕРЕГОРОДКИ ІЗ ГІПСОКАРТОНУ За допомогою водяного рівня зробіть позначки та проведіть лінії на підлозі, а також на стелі та стінах, використовуючи довгу лінійку або профіль. Перенесіть лінію, проведену на стелі, на підлогу, використовуючи шнур або мотузку, а потім зробіть позначки на обох стінах. Ще раз перевірте точність нанесення ліній рівнем перед тим, як зробити стіну із гіпсокартону.

Не забудьте про те, що ГКЛ перегородки зазвичай робляться із дверними отворами для входу у відгороджене приміщення. Відзначте на підлозі місце для дверного отвору там, де ви будете встановлювати для нього вертикальні профілі-стійки.

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

ЯК ЗРОБИТИ КАРКАС ДЛЯ ПЕРЕГОРОДКИ ІЗ ГІПСОКАРТОНУ? Монтаж перегородок із гіпсокартону передбачає зведення міцного каркаса. Основу такого каркаса складають горизонтальні та вертикальні профілі. Спершу монтуються горизонтальні профілі по периметру майбутньої перегородки, а до них кріпляться вертикальні стійки, до яких і будуть фіксуватися листи гіпсокартону.

Будуємо стіну із гіпсокартону, починаючи з монтажу стельового горизонтального профілю. Притисніть профіль до стелі та прикріпіть його дюбелем. На профіль попередньо нанесіть ущільнювальну стрічку на ту сторону, з якою він буде стикатися зі стелею.

Аналогічним чином треба встановити профіль на підлогу. Переходьте до монтажу вертикальних профілів. Встановіть їх так, щоб з обох сторін профілю було можливим кріплення шумоізоляції.

Робимо перегородку із гіпсокартону, звертаючи увагу на те, чи буде гіпсокартон рівне лягати на готову основу. Переконайтеся, що капелюшки дюбелів не випирають, а листи ГК встановлюються рівно.

Плануючи, як зробити перегородку із гіпсокартону, врахуйте, що на ній можна розташувати вішалки або полиці. Для цього між вертикальними стоїчними профілями потрібно зробити перемички для підвищення міцності конструкції.

Перед тим, як зробити перегородку із профілю, позначте на підлозі місце для майбутнього дверного отвору.

Роблячи розрахунки, виміряйте не тільки розмір дверного полотна, а й самої дверної коробки.

ЯК ЗІБРАТИ ПЕРЕГОРОДКУ ІЗ ГІПСОКАРТОНУ З УРАХУВАННЯМ ДВЕРНОГО ОТВОРУ? З двох сторін від позначок майбутнього отвору на підлозі укладіть горизонтальний профіль; У кожен кінець горизонтальних напрямних треба вставити вертикальний профіль, що йде до стелі; За допомогою горизонтальної перемички позначте висоту дверного отвору; Перед тим, як побудувати стіну із гіпсокартону, всі виміри перевіряйте рівнем; Використовуйте дерев'яні бруски для фіксації перемички дверного отвору у профілі. Бруски міцно кріпляться до профілів саморізами; Далі треба вставити листи ГК у підготовлений каркас перегородки; Встановлення перегородок із гіпсокартону передбачає обов'язкову обробку стиків листів ізоляційною стрічкою.

stena-peregorodka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami

МОНТАЖ СТІНИ ІЗ ГІПСОКАРТОНУ Монтаж перегородки із гіпсокартону передбачає кілька нескладних дій по формуванню каркаса, прокладці звукоізоляції та кріпленню ГКП.

< Back

 

 

Ефективні інновації

Перевірені рішення

Прагнення до сталого будівництва